Hjelpsom bever ryddet for mye – forårsaket strømbrudd i Grane

Mandag ettermiddag, like før klokken 15:30, mottok Linea sin driftssentral en automatisk melding om strømbrudd som berørte 58 kunder i Grane kommune på Helgeland. Med det fine været vi har hatt den siste tiden, var det ingen åpenbare tegn til problemer i strømnettet. Årsaken til feilen var av det uvanlige slaget.

Publisert: Oppdatert:
Hjelpsom bever skapte strømbrudd for 58 kunder i Grane

Våre montører, Kenneth Myrnes og Ole Kristiansen, rykket ut for å finne årsaken til bruddet. Lite visste de at de skulle møte en uventet hjelper – i form av en svært hjelpsom bever!

Ved ankomst til stedet fant montørene en stor bjørk som hadde falt over høyspentlinjen, og flere andre trær sto faretruende nær ved å gjøre det samme. Det viste seg at en eller flere bevere hadde tatt på seg oppgaven med "skogrydding" i området rundt linjetraseen. Dessverre hadde den store bjørka, til tross for gode intensjoner fra beverens side, falt rett over linjen.

Hjelpsom bever skapte strømbrudd for 58 kunder

– Her hadde våre firbente venner virkelig forsøkt å gi oss en hjelpende hånd med vegetasjonskontrollen. Beverens innsats var hjelpsom, men den fikk dessverre en uheldig konsekvens, sier kommunikasjonsleder Frode Dorp i Linea. – Hos Linea er vi opptatt av å holde linjetraseene våre fri for vegetasjon, men denne gangen hadde naturen selv kommet oss litt i forkjøpet.

Kenneth og Ole måtte deretter rydde bort flere trær, over fem store bjørker som allerede var på vei ned. Etter solid innsats fikk de siste kundene tilbake strømmen klokken 19:07.

– Vi setter pris på våre beverhjelpere for innsatsen, selv om vi håper på en litt bedre koordinert "samarbeidsøkt" neste gang! avslutter Dorp med et smil.

Uheldig bever felte en stor bjørk på høyspentlinjen til Linea i Grane