Flytte, bestille, si opp

Linea sørger for at strømmen du bruker blir fraktet hjem til deg. Vi eier strømkablene, men du velger selv hvilket strømsalgsselskap du kjøper strømmen fra.

Dame som pakker en eske

Hvis du planlegger å flytte eller trenger å gjøre endringer i din nåværende strømavtale, er det noen enkle skritt du kan følge for å håndtere dette problemfritt.

Kontakt din strømleverandør for følgende:

  • Flytting. Hvis du skal flytte til en ny adresse, må du kontakte din strømleverandør for å ordne overføringen av strømavtalen til ditt nye sted.
  • Fakturaspørsmål. Har du spørsmål om din strømregning eller faktureringen generelt, kan din strømleverandør hjelpe deg. Dette gjelder også for eksempel spørsmål om betalingsutsettelser.
  • Bestilling og oppsigelse av strøm. Ønsker du å endre din nåværende strømavtale eller si opp den eksisterende avtalen, kan din strømleverandør veilede deg gjennom prosessen.
  • Spørsmål om strømprodukter. Hvis du er interessert i å endre din strømavtale til en annen type strømprodukt, kan din strømleverandør gi deg informasjon om hvilke alternativer du har.
  • Oppdatering av kundeopplysninger. Det er viktig å holde dine kundeopplysninger oppdatert hos din strømleverandør for å sikre riktig fakturering og kommunikasjon.
Lys som ser ut som et spørsmålstegn

Ikke sikker på hvem som er din strømleverandør?

Du kan enkelt finne ut hvilken strømleverandør du har ved å logge inn på Min Side. Der finner du all nødvendig informasjon.

Har du ikke valgt strømleverandør?

Hvis du ikke har valgt en strømleverandør, vil du automatisk motta pliktleveranse fra Linea. Dette er en midlertidig ordning som gir deg strøm til den nye boligen din.

Pris for pliktleveranse fra 1. juli

Pliktleveransen følger elspotprisen hos Nord Pool, med et påslag på 5 øre/kWh eksklusiv merverdiavgift de første 6 ukene, deretter 8 øre/kWh.

Det er viktig at du husker å si opp når du flytter ut, og at du bestiller en ny avtale når du flytter inn.

Hvis du ikke sier opp strøm- og nettleieavtalen når du flytter, kan det være at du betaler for strømforbruket til noen andre. Dersom du glemmer å bestille strøm og nettleie når du flytter inn, kan du risikere at strømmen blir stengt grunnet manglende kunde.

En lyspære med en hånd under.

Slik velger du en strømleverandør

Hvis du er usikker på hvilken strømleverandør du skal velge, anbefaler vi deg å besøke Forbrukerrådets nettside, strompris.no. Der finner du nyttig informasjon for å sammenligne priser og velge riktig leverandør for deg.

Når du har bestemt deg, er det bare å ta kontakt med den valgte strømleverandøren. De vil håndtere alle praktiske detaljer og informere Linea om det vi trenger å vite for å sikre en sømløs strømovergang. Vi ønsker deg en problemfri og energieffektiv flytting!

Informasjon om leveringsplikt

Alle nettselskap er pålagt en leveringsplikt av Norges vassdrags- og energidirektorat hvis du ikke har valgt en strømleverandør. Leveringsplikten er kun ment som en midlertidig ordning.

Pris for leveringspliktig fra 1. juli 2024

  • Område elspotpris hos Nord Pool pluss påslag på 5 øre/kWh eks. mva de første 6 ukene, deretter 8 øre/kWh.

Forskjell mellom leietaker og huseier – dette trenger du å vite

Innenfor nettselskapet er det to viktige typer kunder: "leietaker" og "huseier." Både leietakere og huseiere er avhengige av strømforsyning, men de har forskjellige roller. Leietakere betaler for strømforbruket og kommuniserer direkte med nettselskapet om regninger og strøm. Huseiere har et større ansvar for eiendommen og elektriske systemer.

La oss se nærmere på hva som skiller dem:

Leietaker

  • Strømbruker. Dette er de som leier et sted å bo eller jobbe. De bruker strømmen til belysning, oppvarming, nedkjøling og til å drive elektriske apparater.
  • Betal for strøm. Leietakere må betale for den strømmen de bruker. De får regninger fra nettselskapet og må sørge for å betale disse i tide.
  • Kontakt med nettselskapet. Er du leietaker og har spørsmål om regninger, strømavbrudd eller trenger hjelp, kan du kontakte nettselskapet.

Huseier

Eier av stedet. Huseiere eier husene eller bygningene som er koblet til strømnettet. De er ansvarlige for vedlikeholdet og sikkerheten til eiendommen.

Elektrisk anlegg. Huseiere må sørge for at elektriske systemer inne i bygningen fungerer som de skal. Dette inkluderer ledninger, stikkontakter og brytere.

Forhold til leietakere. Huseiere kan ha avtaler med leietakere som inkluderer strømkostnader, eller de kan la leietakerne håndtere strømregninger selv.